Boeken, Covers: Original vs. Dutch

Covers: Original vs. Dutch #11

Ja, ja.. Het is weer tijd voor een nieuw artikel Covers: Original vs. Dutch. Inmiddels is het alweer de elfde keer dat ik een artikel voor deze rubriek schrijf. Wat gaat dat snel, zeg! En wat zijn er eigenlijk veel originele covers die niet gebruikt worden. Soms vind ik dat een super goed idee, maar soms is de originele cover echt onwijs mooi en dan is het jammer. Benieuwd welke covers ik dit keer mooier vond? Lees dan snel verder!

Huis van Aarde & Bloed (House of Earth and Blood) – Sarah J. Maas

Nog niet zo heel lang geleden is Huis van Aarde & Bloed van Sarah J. Maas verschenen. De originele cover is al een tijdje bekend en toen ik hoorde dat de Nederlandse versie een andere cover zou krijgen was ik een klein beetje huiverig, omdat de originele cover gewoon zo ontzettend mooi is!! Maar nu ik Huis van Aarde & Bloed in mijn handen heb, vind ik de Nederlandse cover echt prachtig en ben ik er helemaal verliefd op. Tussen de onderstaande covers kiezen is dus gewoon bijna onmogelijk! Maar als het echt, echt, echt zou moeten dan zou ik toch voor de originele cover kiezen.. Denk ik.. Misschien.. Nee, ik weet het niet! Mag ik ze allebei?

Huis van aarde & bloed - House of Earth & Blood

De verloren zeekrijgers (The Lost Tide Warriors) – Catherine Doyle

De verloren zeekrijgers van Catherine Doyle is het tweede deel in één van mijn favoriete kinderboekenseries ooit: Stormwachter! Ik heb het boek laatst gelezen en kan jullie vertellen dat beide covers heel goed bij het verhaal passen, het zijn alleen twee verschillende momenten. Ik zou in dit geval toch voor de Nederlandse cover kiezen, omdat deze nog net iets mysterieuzer is. Wat doe al die vogels daar? Is dat de stormwachter die op de steen staat? Of iemand anders? En de cover past natuurlijk ook perfect bij het eerste deel van de Stormwachter-serie!

De verdwenen zeekrijgers - The Loste Tide Warriors

Vergeet me niet (Don’t You Forget About Me) – Mhairi McFarlane

Tot slot wil ik ook nog de verschillende covers van Vergeet me niet, geschreven door Mhairi McFarlane, met jullie vergelijken! Deze twee covers zijn echt totaal verschillend van elkaar. De Nederlandse cover is redelijk rustig door de kleur die gebruikt is en verder staan er alleen cocktails en bloemen op. Niet onwijs bijzonder, maar wel mooi. Op de originele cover van Don’t You Forget About Me gebeurt er veel meer. En het beste van alles: er staat een hond op de cover! Dan ben ik sowieso al meteen verkocht. Dit keer ga ik dan ook zeker voor de originele cover.

Vergeet me niet - Don't you forget about me

Wat zijn jouw favoriete covers?

Tagged , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.