Boeken, Covers: Original vs. Dutch

Covers: Original vs. Dutch #10

Een nieuwe maand betekent natuurlijk ook weer een nieuw artikel in de rubriek ‘Covers: Original vs. Dutch’. Het duurde even, maar uiteindelijk heb ik weer drie boeken gevonden waarvan ik de covers graag met jullie wil vergelijken. Dit keer is het de beurt aan Eerlijk duurt het langst, Jane Doe en het Doolhof der Dimensies en The Witcher!

Eerlijk duurt het langst (One of Us Is Next) – Karen M. McManus

Het eerste boek dat ik dit keer met jullie ga bespreken is het pas verschenen Eerlijk duurt het langst van Karen M. McManus, het vervolg op Een van ons liegt. Zoals je hieronder kunt zien zijn beide covers echt totaal verschillend van elkaar, net als de titels. Wat ik erg leuk vind aan de Nederlandse cover is dat het perfect bij Een van ons liegt past. Het is helemaal in dezelfde stijl, dus dat staat prachtig in de boekenkast. Maar ik vind dat de originele cover wel veel meer opvalt en dat het meer vragen oproept bij de lezer! Want blijkbaar is iemand de volgende, maar wie? Ik kan in ieder geval niet wachten om erachter te komen. Dit keer ga ik voor de originele cover.

One of Us Is Next - Eerlijk duurt het langst

Jane Doe en het Doolhof der Dimensies (Jane Doe and the Cradle of All Worlds) – Jeremy Lachlan

Op dit moment lezen we Jane Doe en het Doolhof der Dimensies van Jeremy Lachlan met de iLeesclub op Instagram! En stiekem had ik helemaal niet door dat de originele cover van dit boek heel anders was totdat mijn bookstabestie HeavenLeighBooks het tegen mij zei. Beide covers hebben wel wat weg van elkaar; er staat een meisje op de voorkant die op avontuur gaat. Persoonlijk vind ik de Nederlandse cover sprekender. De kleuren zijn iets zachter en er is veel meer te zien. Waar leidt die mysterieuze deur aan het einde van de trap naartoe? En hebben de beelden langs de trap ook nog een speciale betekenis?

Jane Doe

The Witcher – Andrzej Sapkowski

The Witcher is nu natuurlijk helemaal hot als serie op Netflix! Zoals je misschien wel weet zijn er ook games van te vinden, maar Andrzej Sapkowski schreef eerst een boekenserie over The Witcher. De laatste wens is het eerste deel en de cover van het originele boek is totaal anders dan de Nederlandse! Zo zie je op de eerste cover meteen Geralt in actie met een draak, terwijl de andere cover vrij rustig is en je alleen een soort wapenschild ziet. Ik vind het erg moeilijk om hiertussen te kiezen, omdat beide covers wel iets hebben! Waarschijnlijk zou ik uiteindelijk eerder de originele cover in de winkel oppakken vanwege de draak, daar ben ik gek op.

The WItcher

Welke covers vind jij het mooiste?

Tagged , , , , , , ,

4 thoughts on “Covers: Original vs. Dutch #10

  1. Bij de eerste vind ik de Engelse veel toffer, daardoor ben ik nu toch stiekem benieuwd naar het verhaal. Bij zowel Jane Doe als The Witcher vind ik de Nederlandse mooier!! ❤️

  2. Ik ga voor de originele van one of us is next, Jane Doe vind ik de Nederlandse inderdaad meer hebben, de andere pakt ook wel, maar ziet er meer uit als een filmcover. Qua laatste weet ik het niet zo goed. Beide hebben ze wat, ik hou van het clean design van de Nederlandse versie van the Witcher, maar de originele zou me eerder trekken om te lezen als ik het verhaal nog niet zou kennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.