Boeken, Boekenliefde

Woezel & Pip – Helpende Pootjes: Naar school & Uit logeren

Kennen jullie de Helpende Pootjes-reeks al? In deze Woezel & Pip-reeks vind je verschillende boekjes die gaan over alledaagse gebeurtenissen, maar die voor kinderen soms best wel een beetje spannend kunnen zijn. Deze boekjes bieden de helpende poot door deze gebeurtenissen op een laagdrempelig en vooral leuke en herkenbare manier bespreekbaar te maken. Inmiddels zijn er al 4 boekjes in de Helpende Pootjes-reeks verschenen, namelijk Naar school, Naar de dokter, Naar de tandarts en Uit logeren. In deze blog bespreek ik Woezel & Pip: Naar school en Woezel & Pip: Uit logeren.

Woezel & Pip: Naar school

Laat ik beginnen met iets te vertellen over het eerste boekje uit de Helpende Pootjes-reeks en dat is Woezel & Pip: Naar school. De eerste keer naar school gaan is een hele spannende gebeurtenis waar veel kindjes een beetje tegenop kijken. Het is natuurlijk ook niet niks om opeens bijna de hele dag weg van huis te zijn. Daarbij weet je kindje niet precies wat hij of zij kan verwachten van een dagje op school.

In Woezel & Pip: Naar school gaan de twee hondjes voor de allereerste keer naar school en vinden dat eigenlijk een beetje eng. Gelukkig komen ze er al snel achter dat het helemaal niet nodig is en dat naar school gaan best leuk is. Aan de hand van toffe illustraties lees je hoe een dagje op school eruit ziet en dat er van alles is om naar uit te kijken, zoals het tienuurtje, de middagpauze, gym en het spelen & leren met vriendjes! Woezel & Pip hadden het heel erg naar hun zin en voor ze het wisten gingen ze alweer naar huis. Woezel & Pip: Naar school zal sommige kinderen zeker een helpend pootje bieden!

Woezel & Pip: Uit logeren

Het nieuwste boekje in de Helpende Pootjes-reeks is Woezel & Pip: Uit logeren. Voor het eerst een nachtje niet thuis slapen is natuurlijk heel erg spannend. Alles wat vertrouwd is moet je opeens missen. Je slaapt bijvoorbeeld niet in je eigen bed en de routine die je hebt zal anders zijn bij degene waar je gaat logeren. En net zoals met naar school gaan weet je kindje niet precies wat hij of zij kan verwachten.

In Woezel & Pip: Uit logeren gaan de hondjes voor het eerst slapen bij Uiltje. Vooral Woezel vindt dit een beetje eng. Het boekje laat duidelijk zien hoe een nachtje uit logeren eruit ziet. Je neemt een paar belangrijke spulletjes mee, zoals je favoriete knuffel en tandenborstel. De rest laat je thuis. Je zal snel merken dat het er bij iemand anders op een andere manier aantoe gaat, je krijgt bijvoorbeeld ander eten dan je gewend bent. Maar logeren kan ook heel leuk en gezellig zijn en dat laat Woezel & Pip: Uit logeren duidelijk zien aan de hand van tekst en vrolijke illustraties!

5 out of 5 stars
Titel: Woezel & Pip: Naar school
Serie: Helpende Pootjes (1)
Auteur: Guusje Nederhorst
Uitgeverij: Dromenjager (mei 2020)
Genre: Kinderboek
Aantal bladzijdes: 24
Prijs: € 7,99
5 out of 5 stars
Titel: Woezel & Pip: Uit logeren
Serie: Helpende Pootjes (4)
Auteur: Guusje Nederhorst
Uitgeverij: Dromenjager (maart 2022)
Genre: Kinderboek
Aantal bladzijdes: 24
Prijs: € 7,99

Heb jij al een boekje uit de Woezel & Pip – Helpende Pootjes-reeks nodig gehad?

Tagged , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.