Boeken, Boekenliefde, To Be Read

To Be Read: November 2018

Hoewel ik de vorige keer niet echt alle boeken op mijn To Be Read lijstje heb gelezen besloot ik toch om het in november nog een keertje te proberen. Wie weet kan ik me er deze maand wel aan houden. Omdat ik me meestal niet goed aan deze TBR-lijstjes hou, heb ik besloten er maar 4 boeken op te zetten. Op die manier heb ik gewoon ruimte om andere boeken tussendoor te lezen!

De Gifmengster – Juliëtte Heugen

Een tijdje geleden was Juliëtte Heugen op zoek naar recensenten voor De Gifmengster, het eerste deel in de Astoris-serie! Natuurlijk heb ik mezelf aangemeld, want het verhaal klonk ontzettend interessant. Ik ben gek op historische fictie, dus De Gifmengster past precies in mijn straatje! Het gaat over Anne Dyewards en zij is één van de laatste erfgenamen van de verstoten koninklijke familie. De huidige koning van Astoris dwingt haar te trouwen met zijn zoon, kroonprins William. Ze verhuist naar het hof, waar het leven niet makkelijk blijkt te zijn. Ze raakt wel bevriend met William en een paar andere hovelingen, maar kan haar plek in het hof niet vinden. Ze stort zich op de verworpen geneeskunde en gaat in de leer bij een alternatieve dokter. Ondertussen bouwt de spanning aan het hof zich op en probeert ze haar familie krampachtig bij elkaar te houden. Als het noodlot toeslaat, is het tijd om te vluchten.

Een dag in december – Josie Silver

Deze maand wil ik ook het boek Een dag in december van Josie Silver lezen! In oktober ontving ik dit boek samen met een geweldig verwenpakketje waarin ook thee, chocolademelk, een kaarsje en lekker huidproducten zaten! Het verhaal gaat over Laurie die niet gelooft in liefde op het eerste gezicht. Maar dan ziet ze vanuit de bus een jongen bij de bushalte staan waarvan ze zeker weet dat het de liefde van haar leven is.Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment… en dan rijdt de bus door. Ze verwacht de jongen nooit meer te zien, maar een jaar later denkt ze daar wel anders over. Haar beste vriendin Sarah stelt tijdens de kerst de liefde van haar leven voor en dat is natuurlijk de jongen van de bushalte. Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?

Liefde & Geluk – Jenna Welch

Liefde & Geluk van Jenna Welch is een maandje opgeschoven. Eigenlijk wilde ik dit boek vorige maand al lezen, maar helaas is dat er nog niet van gekomen! Ik ben heel erg benieuwd naar de roadtrip van Addie, Ian en Rowan door Ierland. Dat land wil ik ontzettend graag nog een keer bezoeken. In het boek heeft Addie iets ongelooflijk stoms gedaan! Nu is ze ongelukkig en bang dat haar toekomst in puin ligt. Ze hoopt dat een over-de-top-bruiloft van haar tante in Ierland haar een beetje kan afleiden, maar Ian heeft andere plannen. Voordat Addie weet wat er aan de hand is, zit ze in een piepkleine auto samen met Ian en zijn Ierse vriend Rowan, die ze met iedere afgelegde kilometer leuker begint te vinden. Wat volgt is een wilde roadtrip door het sprookjesachtige Ierland, met als enige houvast de reisgids Ierland voor mensen met liefdesverdriet.

Schaduw van de vos – Julie Kagawa

Dit boek wil ik al sinds dat het gereleased is ontzettend graag lezen! Ik ben zo benieuwd wat Julie Kagawa dit keer voor ons in petto heeft. In Schaduw van de Vos krijgt eens in de duizend jaar iemand de kans de grote Kamidraak aan te roepen en een wens doen. Maar dat kan alleen als je in het bezit bent van een geheimzinnige eeuwenoude perkamentrol. De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in handen te krijgen… Yumeko is een meisje met een gevaarlijk geheim. Ze is een shapeshifter, iemand die van gedaante kan verwisselen, iets wat niemand mag weten. In de tempel waar ze is opgegroeid, is ze veilig, tot de tempel op een dag in brand wordt gestoken en alle bewoners in de vlammen omkomen. Behalve Yumeko. Zij kan nog net op tijd ontsnappen, mét de grootste schat van de tempel: een stuk van de eeuwenoude perkamentrol. Yumeko weet nu wat haar te doen staat. Tegen iedere prijs moet ze de rol in veiligheid brengen, zelfs als ze daarvoor haar leven op het spel moet zetten.

Welke boeken ga jij allemaal in november lezen?

Tagged , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.