Boeken, Boekenliefde

Pasen op Bookstagram 2022

Op 17 & 18 april is het alweer Pasen en vanwege die reden verschijnt vandaag de blog Pasen op Bookstagram op Magic of Books! Voor deze blog heb ik aan verschillende Bookstagrammers gevraagd wat hun boekentip is voor de aankomende feestdagen. Ze hebben stuk voor stuk ontzettend leuke tips bedacht met een prachtige foto erbij. Zo komen we de paasdagen wel door!

Heavenleighbooks

Mijn paas-boekentip is De kinderen van Bolderburen… In deze prachtige luxe editie met linnen rug en leeslint staan alle verhalen over de kinderen van Bolderburen gebundeld. Natuurlijk geschreven door de Zweedse Astrid Lindgren, o.a. auteur van de bestseller boeken over Pipi Langkous. In dit boek staan allemaal (kleine) vrolijke avonturen, zonder heftige onderwerpen. Voor mij zijn deze verhalen echt jeugdsentiment en elke avond genoot ik er als klein meisje van als mijn moeder ze aan ons voorlas! Nu lees ik ze voor aan mijn eigen zoontje. Toch heerlijk dat verhalen zo generaties lang meegaan en eigenlijk tijdloos zijn? In dit boek staan heel veel verschillende korte verhaaltjes met gevarieerde onderwerpen vol met kinderfantasie en kinderlogica. Ze spelen zich af door alle seizoenen heen. En het leuke is, er staat zelfs een verhaaltje over Pasen in Bolderburen in!

Eyeloveprint

Boekentip! Om in de konijnen sfeer te blijven 🐇🤭 Heartless was een magisch, maar ook vooral tragisch verhaal over de Queen of Hearts uit Alice in Wonderland. Een boek die je eraan herinnert dat ieder persoon – goed of slecht – een achtergrond heeft waar niemand van af weet.

Elinewildelezen

Mijn paas/voorjaarstip is De perfecte bruiloft van Katy Birchall. En waarom? Eén van de leukste feelgood boeken die ik las in 2021. Eentje met all de feels. Humor, drama, liefde. Alles zit er in voor een perfect en origineel verhaal.

Foto’s: Heavenleighbooks, Eyeloveprint, Elinewildelezen

Foxiesreadingplace

Mijn tip is Boer, wat zeg je van mijn kippen? Ik hou van deze reeks kinderboeken waar naast het lezen of voorlezen van het verhaal ook nog heel wat andere activiteiten aangereikt worden. Zo kan men het lied leren zingen, kan je eitjes en veren tellen, puzzelen, koken, rijmen en nog zoveel meer … wat alleen maar nog meer zin doet krijgen om het boek zelf te gaan lezen.

Dutchbookdragon

De verdwenen steden is een boek dat ik in maart heb ontdekt. Eerder zag ik het boek wel eens in het Engels voorbijkomen en sprak de cover en synopsis me zeker aan, maar ik had het boek nooit opgepakt. Toen ik zag dat het boek vertaald werd, vond ik dat dit hét moment was om deze serie eindelijk op te pakken. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! Het boek is spannend, magisch, heeft leuke hoofdpersonenen en een geweldige verhaallijn! Dit is zeker een van mijn nieuwe favoriete fantasyseries geworden en ik kan niet wachten totdat het vervolg uitkomt in het Nederlands! Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk fantasyboek om te lezen, met toffe hoofdpersonages, een spannend verhaal en bovenal veel magie? Dan raad ik zeker De verdwenen steden aan!

Manon_neke

Mijn boekentip zijn de boeken in de Esperanza serie van Chantal Claassen. Flessenpost en Briefpost. Twee heerlijke feelgood verhalen met Hollandse nuchterheid. Verhalen waarbij je een lekker zomers gevoel krijgt en echt even in een andere wereld duikt. Dus kruip lekker op de bank met een lekker cocktail en geniet van Beachclub Esperanza!!

Foto’s: Foxiesreadingplace, Dutchbookdragon, Manon_neke

Proudbookjunkie

Mijn tip is de boeken van Terra Fabula serie van Peter deWillis, de reden hiervoor is dat het een humoristische en fantasievolle kinderboeken serie is die veel meer gelezen moet worden. En het verhaal is nog niet afgelopen, deel zes is namelijk onderweg dus voorlopig hoef je, je niet te vervelen.

Nikkileest

Na de 7 zotgevallen, voorleesverhaaltjes voor in de winter, is er nu een nieuw seizoen dus ook een nieuw boek, 7 zotgevallen, voorleesverhaaltjes voor in de lente! Geschreven door Bieke Vanlaeken en geïllustreerd door Kim Braekevelt! Een boekje met verhaaltjes over de lente. Een verhaal over kro-kussen en een verhaal over roddelborstjes. Een verhaal over koeien die verstoppertje spelen en een verhaal over geloven in jezelf! En zeg nu zelf, dit klinkt toch alleen al hartstikke leuk.

Magicofbooksnl

Mijn boekentip voor de Paasdagen is Een vleugje Londen van Gaby Rasters. Alleen al van de cover word je ontzettend vrolijk! Het is een emotioneel verhaal over liefde, autisme, verlies, depressie en rouw. Al deze thema’s worden met even veel zorg behandeld waardoor Gaby Rasters een erg realistisch verhaal neerzet. Het is zeker niet gek als je af en toe een traantje moet wegpinken, maar er verschijnt ook vaak genoeg een lach op je gezicht tijdens het lezen van Een vleugje Londen.

Foto’s: Proudbookjunkie, Nikkileest, Magicofbooksnl

Ik hoop dat deze toffe Bookstagrammers jou hebben kunnen inspireren met hun boekentips voor Pasen! Ik heb zelf namelijk wel weer een aantal boeken aan mijn verlanglijstje kunnen toevoegen.

Wat is jullie Paasboekentip?

Tagged ,

2 thoughts on “Pasen op Bookstagram 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.