Auteurs, Boeken, Boekenliefde

Het ‘Zin in Feelgood-event’ van 2021

Dit jaar werd het Zin in Feelgood-event voor de derde keer georganiseerd door uitgeverij Luitingh Sijthoff. Er was plek voor maar liefst 300 deelnemers, waarvan de eerste 150 een goodiebag zouden ontvangen en de overige 150 een gratis ebook! Op 3 juni om 19:00 uur was het tijd om online aan te schuiven bij dit event. In deze blog vertel ik je er alles over.

Voor mij was dit de allereerste keer dat ik online aanwezig was bij het Zin in Feelgood-event. Toevallig had ik mij al ingeschreven, maar ik kreeg ook een mailtje van Vivian (zij werkt bij Luitingh Sijthoff) waarin zij vroeg of ik erbij aanwezig wilde zijn! Gelukkig had ik al een kaartje en kon ze nog een andere Bookstagrammer blij maken. Helaas zat ik niet bij de eerste 150 inschrijvingen en kreeg ik geen goodiebag, maar ik ben ook hartstikke blij met het ebook van De P.S. I love you club van Cecelia Ahern!

Programma

Natuurlijk hoort er bij een event ook een programma en die zag er voor het Zin in Feelgood-event van 2021 als volgt uit:

♥ De avond wordt gepresenteerd door onze host Cindy Pieterse
♥ Giving Birth to a BABY and a BOOK met Lisette Jonkman en Marloes Berghege
♥ THIS or THAT met Marjoleine Tel en Karin Quint
♥ Surprise-act Tamara Haagmans
♥ Zin in Feelgood-schrijfwedstrijd aankondiging
♥ Schrijftips van Anna Thomas (Marja West)
♥ Introductie Chantal Claassen
♥ Dé grote Feelgood-quiz, met fijne prijzen

Giving Birth to a BABY and a BOOK

Nadat Cindy Pieterse (Weigevoel) het Zin in Feelgood-event van 2021 had geopend gingen we meteen door met het eerste onderdeel. Hierin gingen Lisette Jonkman (Onbreekbaar-serie) en Marloes Berghege (De koffiesalon-serie) de strijd aan met een aantal stellingen, zoals ‘Beval je liever van een boek of een baby?’. Voor Lisette Jonkman was deze vraag een beetje moeilijk te beantwoorden, omdat ze nog moet bevallen van haar eerste kindje. Toch denkt ze dat het bevallen van een boek haar voorkeur heeft, het is namelijk iets minder pijnlijk (fysiek dan). Marloes Berghege is inmiddels bevallen van haar tweede dochtertje, Puck! Het was een super leuk gesprek tussen deze twee (aankomende) moeders.

Host Cindy Pieterse (Links), Marloes Berghege & Lisette Jonkman (Rechts)

THIS or THAT

Hierna was het tijd voor een leuke This or That samen met Marjoleine Tel (Campinggeluk-serie) en Karin Quint (Landgoed Rosaville-serie). Zo werd er gevraagd of ze het liefst op vakantie gaan in Nederland. Karin Quint is het gelukkigst als ze onderweg is, niet zo gek als je bedenkt dat ze Jane Austen’s England: A Travel Guide heeft geschreven! Marjoleine Tel is 4 jaar lang in eigen land op vakantie geweest en dit was dan ook haar inspiratie voor de Campinggeluk-serie, maar ze merkt op dat je het toch wel erg mist om ergens te zijn waar je niks kent. Ook gaven ze antwoord op winter of zomer en of ze geloven in liefde op het eerste gezicht (waar ze allebei in geloven)!

Surprise-act Tamara Haagmans

Auteur Tamara Haagmans (Alles op het spel, Plankenkoorts) zou ook haar opwachting maken tijdens het Zin in Feelgood-event, maar volgens Madamme Ouija durfde ze niet! Dus nam zij haar plaats in met een waarzeggersact. Ze zag er wel een beetje eng uit met haar derde oog. Zij zag dat iemand de Zin in Feelgood-schrijfwedstrijd van Luitingh Sijthoff zou gaan winnen. Maar wie dat was kon zij helaas nog niet voorspellen.. En op 29 juni verschijnt Tamara Haagmans‘ nieuwe boek Met een beetje geluk!

Zin in Feelgood-schrijfwedstrijd aankondiging

Zoals je hierboven al las voorspelde Madamme Ouija een schrijfwedstrijd en die voorspelling blijkt uit te komen volgens Cindy Pieterse! De winnaar van de Zin in Feelgood-schrijfwedstrijd krijgt een e-only contract bij Luitingh Sijthoff en je krijgt een voorpublicatie in de Elegance van oktober. Er zijn drie elementen die sowieso in jouw deelnemende verhaal voor moeten komen, namelijk: een huisje aan zee, er moet naar een schat gezocht worden en er moet een strandhuisdier in zitten. Je hebt tot 31 juli de tijd om je verhaal in te sturen. Op 30 augustus verschijnt de longlist, begin september zal de shortlist bekendgemaakt worden en eind september komen we erachter wie de winnaar is geworden. Voor meer informatie klik HIER.

Marjoleine Tel & Karin Quint (Links), Madame Ouija (Rechts)

Schrijftips van Anna Thomas (Marja West)

En om iedereen een beetje op weg te helpen met de Zin in Feelgood-schrijfwedstrijd geeft Anna Thomas (Onder de Spaanse zon) een aantal hele handige schrijftips:

  1. Creëer personages van vlees en bloed,
  2. Iedere zin moet er toe doen (schrijven is schrappen),
  3. Geen zinloze handelingen beschrijven, en
  4. Het verhaal is als een ketting, die je kraal voor kraal aan elkaar rijgt.

Chantal Claassen over haar debuut Flessenpost

Zon, zee, strand, cocktails en twee knappe strandtenthouders; dat is Beach club Esperanza! Het eerste deel van deze serie is Flessenpost en is pas net verschenen. En voor iedereen die zich afvraagt of er ook een vervolg komt? Ja! In maart 2022 zal Briefpost van Chantal Claassen bij Luitingh Sijthoff verschijnen.

Dé grote Feelgood-quiz

Tot slot was het nog tijd voor dé grote Feelgood-quiz waarbij je een prachtig boekenpakket met maar liefst 6 boeken kon winnen. Hiervoor moest je met een nickname op Kahoot! inloggen. Tijdens de quiz kwamen er allemaal vragen voorbij over het event, verschillende feelgood boeken en de auteurs. Ik ben niet echt een ster in quizzen en eindigde op de 149ste plek, maar het was super leuk om eraan mee te doen!

Kortom, het was super leuk om bij het Zin in Feelgood-event van 2021 te mogen zijn! Het was super leuk om van alles te weten te komen over de verschillende auteurs en de nieuwe feelgood boeken die binnenkort gaan verschijnen.

Was jij ook aanwezig bij het online Zin in Feelgood-event van 2021?

Tagged , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.