Boeken, Boekenliefde

2x Disney boeken om voor te lezen

Is jouw kindje ook zo gek op Disney of gewoon op sprookjes in het algemeen? Dan weet ik nog wel twee boeken die eigenlijk niet in je collectie mogen ontbreken! En dat zijn Disney – Betoverende Sprookjeswereld en Disney – Het grote 1-minuutverhalenboek. Dit zijn twee hele mooie dikke boeken met allemaal Disney gerelateerde sprookjes waaraan je uren plezier kan beleven. In deze blog vind je van beide boeken een korte bespreking!

Disney – Betoverende Sprookjeswereld

Laat ik beginnen met iets te vertellen over het prachtige verhalenboek Betoverende Sprookjeswereld. In dit boek vind je de Disney verhalen over Jungle Boek, Assepoester, Dombo, Peter Pan, De Kleine Zeemeermin, De Leeuwenkoning, Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, Pinokkio, Belle en het Beest, Bambi, Lady en de Vagebond, Doornroodje, 101 Dalmatiërs en Op zoek naar Nemo. Een variatie aan verhalen en dat zal ieder kindje wel kunnen waarderen.

Betoverende Sprookjeswereld is vooral een erg leuk boek om voor te lezen aan kindjes vanaf een jaar of 2. En terwijl jij het verhaal aan het vertellen bent kan je kindje genieten van de illustraties die op elke pagina te zien zijn. Voor deze verhaaltjes moet je wel even de tijd nemen, want ze zijn niet in één minuutje voorgelezen! Betoverende Sprookjeswereld is zeker ook geschikt om door kindjes zelf gelezen te worden als ze wat ouder zijn. Op elke pagina staat maar weinig tekst en de zinnen zijn kort, maar krachtig waardoor het makkelijk te lezen is. Elk sprookje dat aan bod komt vertelt het hele verhaal, maar in een iets kortere vorm.

Disney – Het grote 1-minuutverhalenboek

Disney – Het grote 1-minuutverhalenboek is net weer even anders dan Betoverende Sprookjeswereld. In dit boek vind je namelijk per sprookje (o.a. Jungle Boek, Sneeuwwitje en Pinokkio) verschillende korte verhaaltjes om voor het slapen gaan even snel voor te lezen. Zo kan je de ene keer Dappere Dombo voorlezen en de andere keer De slapeloze slaapster. Elk verhaaltje telt maar twee pagina’s en is ideaal als je niet zoveel tijd hebt of als het eigenlijk al bedtijd is geweest.

In Disney – Het grote 1-minuutverhalenboek vind je per pagina meer tekst dan illustraties, zeker in vergelijking met het voorgaande boek. Dit maakt Disney – Het grote 1-minuutverhalenboek heel geschikt om voor het slapengaan voor te lezen. Er is hierdoor weinig afleiding voor het kindje waardoor het geconcentreerd naar het verhaaltje kan luisteren en hierdoor rustig in slaap kan vallen. Ook is het makkelijk om na een verhaaltje te stoppen met voorlezen, want ieder verhaaltje heeft een eigen onderwerp.

5 out of 5 stars
Titel: Disney – Betoverende Sprookjeswereld
Uitgeverij: Deltas (15 oktober 2020)
Genre: Kinderboek
Aantal bladzijdes: 340
Prijs: € 19,95
ISBN: 978-90-447-5849-8
5 out of 5 stars
Titel: Disney – Het grote 1-minuut verhalenboek
Uitgeverij: Deltas (15 oktober 2020)
Genre: Kinderboek
Aantal bladzijdes: 192
Prijs: € 19,95
ISBN: 978-90-447-5868-9
Beide boeken zijn in de (online) boekehandels te koop!

Wat is jullie favoriete (Disney) sprookje?

Tagged , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.