Auteurs, Boek van de Maand, Boeken

Boek van de Maand: Oktober 2021

Elke maand staat er op Magic of Books een nieuw verschenen boek, van een Nederlandse of Vlaamse auteur, centraal. Deze maand is dat Paniek van Sandra J. Paul, verschenen bij uitgeverij Hamley Books. Het perfecte boek voor de fans van zenuwslopende thrillers! Voor deze blog heeft Sandra J. Paul een vijftal vragen beantwoord. Hierdoor kom je erachter wat haar inspiratie was voor Paniek en met welke vijf woorden ze haar boek zou omschrijven.

In de zomer van 2018 begon Sandra J. Paul met haar eigen uitgeverij Hamley Books! Inmiddels heeft ze al ontzettend veel boeken op haar naam staan en schrijft zij ook onder het pseudoniem Joanne Carlton. Op Magic of Books kan je recensies lezen over Stof, Hell City – Laatste halte, Mijn Waarheid en Het verlaten huis. Maar ze heeft nog veel meer boeken geschreven in verschillende genres! Zo is ze nu bezig een kinderboeken-serie over het kleine katje Hamley. Alleen gaan we het daar nu niet over hebben, want deze blog draait om haar allernieuwste thriller Paniek. En om te vieren dat Paniek van Sandra J. Paul onlangs is verschenen is dit boek in oktober het Boek van de Maand op Magic of Books. Lees snel verder om erachter te komen waar Paniek over gaat!

Synopsis Paniek

Willem: De eerste knallen lijken op voetzoekers, tot het schreeuwen begint. Verborgen in een schuilplaats met vijf anderen luistert Willem wanhopig naar de kreten om hulp. Ze zitten in the middle of nowhere, niemand komt hen helpen. Hoelang zal het duren voor de schutters hun schuilplaats ontdekken?

Jake: Jake staart verward naar de feestelijk uitgedoste gasten die in paniek de trap oprennen, en te laat beseffen dat er geen uitweg voor hen is. Schoten weergalmen door het gebouw, hij ziet de schutters op zich afkomen. Hij beseft dat enkel de dood op hem wacht als hij niet meteen reageert. Willem en Jake nemen een drastisch besluit.

Wachten op de dood is geen optie. Paniek ook niet. Twee aparte verhalen over hetzelfde drama worden verweven in een uniek boek.

FOTO

Speciaal voor de ‘Boek van de Maand’-blog heeft Sandra J. Paul 5 vragen beantwoord over haar thriller Paniek. Je leest ze hieronder:

Als je Paniek in 5 woorden moet omschrijven, welke zouden dat dan zijn (en waarom)?

Emotie, spanning, psychologie, intriges, plottwisten, tijd 

Emotie: omdat het een rollercoaster ride is 

Spanning: omdat je in het hele drama verweven zit als lezer 

Psychologie: omdat iedereen op een of andere manier zeer intens verbonden is met elkaar Intriges: omdat er allerlei dingen gebeuren die je zelf moet ontdekken

Plottwisten: omdat ik nu eenmaal een plottwist auteur ben 

Tijd: dat moet je zelf ontdekken 😉

Wat was jouw inspiratie voor het schrijven van Paniek?

Ik wilde altijd al eens iets doen over een schietpartij en hoe mensen die er midden in zitten, dit meemaken. Ik heb me laten baseren op verhalen over de schietpartij in de Bataclan (vooral de openingsscène heeft hier mee te maken) en op verhalen van diverse Amerikaanse schietpartijen.

In Paniek zijn er twee verhalen met elkaar verweven, welk verhaal vond je het interessantst om te schrijven (en waarom)?

Ik kan hier niet kiezen, omdat Willem en Jake beiden hun eigen verhaal beleven en dit op een hele intense manier doen.Beide mannen zijn voor mij “echt”, en maken dit ook echt mee, om het zo te zeggen.

Tegen welke uitdagingen ben je aangelopen tijdens het schrijven van Paniek?
Het gedeelte van Jake was de echte uitdaging, en heb ik ook precies geschreven zoals de lezer het gaat beleven. Hoe dat gebeurt, moet je zelf ontdekken. Ik vond het belangrijk om dit aan te houden, en het zelf ook zo mee te maken.

Het verhaal in Paniek speelt zich af in een redelijk korte tijd, dat is bij de meeste thrillers natuurlijk heel anders. Wat zijn de voor- en nadelen van het schrijven van een verhaal dat zich in een korte tijd afspeelt?

Ik vond het een groot voordeel voor dit verhaal dat het boek zich afspeelt in nauwelijks een uur tijd, als je alles bij elkaar telt. Het voordeel is dat je een zwaar claustrofobisch gevoel creëert en een zekere urgentie die de lezer (hopelijk) ook zal beleven. Het nadeel is dat ik als auteur door de twee verhaallijnen een nogal behoorlijk complex schema heb moeten uitdokteren om te zorgen dat het allemaal klopt. 😉

Heb jij weleens een boek van Sandra J. Paul gelezen? Welke was jouw favoriet?

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.