Auteurs, Boek van de Maand, Boeken

Boek van de Maand: November 2021

Elke maand staat er op Magic of Books een nieuw verschenen boek, van een Nederlandse of Vlaamse auteur, centraal. Deze maand is het niet één boek, maar twee boeken. Het gaat om De woestijndief en De meesterdief van Emmelie Arents, verschenen bij uitgeverij Hamley Books. Het perfecte boek voor de fans van magische YA boeken! Voor deze blog heeft Emmelie Arents een vijftal vragen beantwoord. Hierdoor kom je erachter wat haar inspiratie was voor De woestijndief en De meesterdief en of zij zelf in Saradan zou willen leven.

Waarschijnlijk heb je weleens eerder gehoord van Emmelie Arents. Vorig jaar debuteerde zij namelijk met haar YA boek Het hart van de adelaar bij Uitgeverij Hamley Books. Dit boek is ontzettend goed ontvangen en zelf heb ik er ook volop van genoten! Eerder dit jaar, in april om precies te zijn, verscheen haar tweede boek De Woestijndief. Het eerste deel van een magische duologie. Nu is dan ook eindelijk het vervolg De meesterdief gereleased en kunnen we lezen hoe het verder gaat met Taran in Saradan. Om dit te vieren zijn De woestijndief en De meesterdief van Emmelie Arents in november de Boeken van de Maand op Magic of Books. Lees snel verder om erachter te komen waar De woestijndief en De meesterdief over gaan!

Synopsis De Woestijndief

Taran kan stelen als de beste. Wanneer zijn laatste diefstal eindigt in een drama, wordt zijn broer Amir gekozen om deel te nemen aan het Labyrint, een magisch spel waar criminelen strijden voor vrijheid. Vastberaden om zijn broer te redden, raakt Taran verstrikt in de duistere geheimen van magie.

Synopsis De Meesterdief

Taran is klaar om een nieuw leven op te bouwen en zijn pijnlijke verleden een plaats te geven. Wanneer de prins wordt vermist en Saradan ten onder dreigt te gaan aan Dode Magie, schakelt de sultan Tarans hulp in. Taran reist naar het verlaten eiland Turat om de zeldzame qalzarabloem te vinden, die het hart van de prins en het lot van Saradan kan redden. Maar het eiland is niet verlaten. Niets is wat het lijkt. Niemand is te vertrouwen. Een nieuw, dodelijk spel gaat van start…

Speciaal voor de ‘Boek van de Maand’-blog heeft Emmelie Arents 5 vragen beantwoord over haar Young Adult duologie De woestijndief en De meesterdief. Je leest ze hieronder:

Als je De woestijndief en De meesterdief in vijf woorden moet omschrijven, welke zouden dat dan zijn (en waarom)?

1. Broederliefde (De band tussen Taran en Amir is waar het verhaal op steunt)

2. Familie (Veel keuzes die Taran maakt, komen voort uit de liefde voor zijn familie)

3. Avontuur (De labyrintspelen, de weg die Taran aflegt om zijn broer te bevrijden)

4. Oosters (De setting die ik heb gekozen)

5. Magie (Waar zowel de mooie als gevaarlijke kant van wordt getoond)

Hoe ben je op het idee van De woestijndief en De meesterdief gekomen?

Het begin van De Woestijndief kwam tot stand door een kleine schrijfoefening.

De setting en de vibe voelde zo goed dat ik besloot om er een volwaardig verhaal van te maken, hoewel dat oorspronkelijk niet mijn bedoeling was.

Was je vanaf het begin af aan al van plan om een duologie te schrijven? Of is dat gaandeweg ontstaan?

​Het is eigenlijk altijd mijn bedoeling om een standalone te schrijven. Ik hou ervan om aan iets nieuws te beginnen zodra een boek is afgerond.

Na het schrijven van De Woestijndief vond ik dat er toch nog een tweede boek moest volgen. Ik kon nog geen afscheid nemen van de personages en de wereld.

Ik ben blij dat ik mijn gevoel heb gevolgd. Hoewel de lezer na het beëindigen van De Woestijndief een afgerond gevoel krijgt, staat er in De Meesterdief nog veel te gebeuren…

Zou jij zelf in Saradan willen leven? Waarom wel of waarom niet?

​Een leven als magiër lijkt me natuurlijk fijn vanwege de luxe en de kansen die je krijgt.

Toch zijn er heel wat nadelen verbonden aan een leven in Saradan. Ik denk dat ik het niet lang zou overleven, met al die gevaren die op de loer liggen.

Met welk personage uit De woestijndief en de meesterdief zou je wel een dagje door willen brengen en wat zouden jullie dan gaan doen?

​Een dagje boekshoppen met Amir Rahal (Tarans broer) lijkt me geweldig. s’ Avonds eten we zoet gebak en drinken we verse muntthee in het theehuis van Shahin Anvari.

Om de dag af te sluiten brengen we een bezoekje aan de tuinen van Taha.

Ben jij van plan om De woestijndief en De meesterdief te gaan lezen? Of heb je misschien Het hart van de adelaar al gelezen?

Tagged , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.