Auteurs, Boek van de Maand, Boeken

Boek van de Maand: Mei 2021

Elke maand staat er op Magic of Books een nieuw verschenen boek, van een Nederlandse of Vlaamse auteur, centraal. Deze maand is dat Unsinkable van Lotte van den Noort, verschenen bij uitgeverij Hamley Books. Unsinkable is het debuut van Lotte van den Noort bij Hamley Books! Voor deze blog heeft Lotte van den Noort een vijftal vragen beantwoord. Hierdoor kom je erachter wat zij de grootste uitdaging vond aan het schrijven van Unsinkable en met welk personage ze weleens een dagje zou willen doorbrengen.

Misschien kende je Lotte van den Noort al van haar eerdere boeken, zoals Bloedjuweel. Deze heeft zij helemaal in eigen beheer uitgegeven, maar Unsinkable is bij een prachtige uitgeverij verschenen! En dat is nog niet alles, want in de toekomst kunnen we nog meer boeken van haar verwachten bij Hamley Books. In oktober 2021 verschijnt namelijk Unwritable al (dit is geen vervolg op Unsinkable en is een heruitgave van Typewriter). Om dit te vieren is Unsinkable van Lotte van den Noort in mei het Boek van de Maand op Magic of Books. Lees snel verder om erachter te komen waar Unsinkable over gaat!

Synopsis Unsinkable

Je kent het verhaal, maar is dat echt hoe het is gegaan? Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen met haar verloofde. Wanneer ze als kamermeisje aan de slag kan op de Titanic, is dat een kans die ze gretig aanneemt. Maar het lot van de Titanic gooit roet in het eten. Katharina’s broer waarschuwt haar dat ze geen voet op het schip moet zetten. De Titanic is gedoemd om te zinken en daar is niet alleen een ijsberg de oorzaak van. Gebaseerd op een van de grootste complottheorieën ter wereld.

Speciaal voor de ‘Boek van de Maand’-blog heeft Lotte van den Noort 5 vragen beantwoord over haar YA boek Unsinkable. Je leest ze hieronder:

Als je Unsinkable in vijf woorden moest omschrijven, welke zouden dat dan zijn?

Spannend, mysterieus, ontwikkeling, doorzettingsvermogen en liefde.

Spannend: Het is maar de vraag wat en wanneer er iets gaat gebeuren.

Mysterieus: Wat is de complottheorie en waarom moet de Titanic zinken?

Ontwikkeling: Het hoofdpersonage maakt een flinke ontwikkeling mee qua persoonlijkheid.

Doorzettingsvermogen: Als puntje bij paaltje komt moet Katharina (hoofdpersonage) doorzetten wil ze overleven en de mensen om wie ze geeft redden.

Liefde: Ik heb zoveel liefde in dit verhaal gestopt, in mijn personages en het schrijfwerk. Maar ook is liefde erg belangrijk voor Katharina. Niet alleen op het gebied van een partner, maar ook de liefde die ze voelt voor haar familie en vrienden.

Wat was de grootste uitdaging aan het schrijven van Unsinkable?

Dat was toch echt wel het onderzoek. Kloppen alle feiten? Wat was het voor weer, scheen de zon, scheen de maan? Hoeveel reddingsboten waren er, wie zat in welk bootje? Hoe waren de echte personages die op het schip zaten, waar gingen ze heen, waar stapten ze op, hoe lang waren ze, hoe zagen ze eruit? Daarna moest ik dat onderzoek verwerken tot een goed en leesbaar verhaal dat ook nog eens vermakelijk is. Dat was een hele opgave.

Wat vind jij de mooiste scène uit Unsinkable?

Ik denk dat de mooiste scène uit Unsinkable is, de scène wanneer Katharina iemand verliest die erg belangrijk is voor haar. Ik vind dat die scène heel veel kracht uitstraalt. En als ik nog een bonus scène mag toevoegen: het moment waarop Katharina zich realiseert dat liefde niet zo makkelijk en voor de hand liggend is dan ze had gedacht.

Dit was echt lastig om spoilervrij te houden ha, ha!

Met welk personage uit Unsinkable zou je weleens een dagje willen doorbrengen?

MOLLY! Ik HOU van die vrouw. The Unsinkable Molly Brown, zo wordt ze genoemd. Die vrouw heeft zoveel pit, was ‘nieuw geld’ maar bleef nuchter en een super warm persoon.

Wat kunnen wij in de toekomst verwachten van Lotte van den Noort?

Er staan meer historische YA op de planning. In oktober komt een heruitgave van Typewriter uit: Unwritable. En de planning is dat in mei 2022 nog een nieuw boek uitkomt. Historische boeken zijn echt mijn passie en ik ben ook van plan om in dat genre te blijven schrijven! ❤

Ben jij van plan om Unsinkable te gaan lezen? Of heb je het boek al gelezen? Laat me dan weten wat je ervan vond!

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.