Auteurs, Boek van de Maand, Boeken

Boek van de Maand: December 2021

Elke maand staat er op Magic of Books een nieuw verschenen boek, van een Nederlandse of Vlaamse auteur, centraal. Deze maand is dat Nooit Gedacht van Latoya Morris, verschenen bij uitgeverij Hamley Books. Het perfecte boek voor de fans van YA, Fantasy en hervertellingen! Voor deze blog heeft Latoya Morris een vijftal vragen beantwoord. Hierdoor kom je erachter wat haar inspiratie was voor Nooit gedacht en of Peter Pan ook haar favoriete sprookje is.

Latoya Morris heeft al een hele mooie carrière in de schrijfwereld, er zijn namelijk al meerdere boeken van haar verschenen bij uitgeverij Hamley Books. Zo kan je op Magic of Books de recensies lezen van Gebroken Adem, Daigho en Geestenvanger. Ik kan verklappen dat het allemaal aanraders zijn! Toch is het altijd weer spannend om een nieuw boek te publiceren en dit keer is het een hervertelling van een sprookje. Om dit te vieren is Nooit Gedacht van Latoya Morris in december het Boek van de Maand op Magic of Books. Lees snel verder om erachter te komen waar Nooit Gedacht over gaat!

Synopsis Nooit Gedacht

Aarde, tweeëntwintigste eeuw. Ruimtereizen en handel drijven met andere planeten behoren tot het alledaagse leven. Ingenieur en pilote Eavan is een afstammelinge van een meisje genaamd Wendy, dat meer dan drie eeuwen geleden door een vliegende jongen met een panfluit mee is genomen naar een prachtig eiland, waar je nooit volwassenen wordt. Eavan is er heilig van overtuigd dat haar voorouder het hele verhaal, dat ze in een dagboek heeft opgeschreven, niet uit haar duim heeft gezogen. Samen met haar vriend Chris gaat ze op zoek naar de planeet waarvan zij vermoedt dat Wendy daar ooit terecht is gekomen met de vreemde jongen. Maar ze is niet voorbereid op wat ze daar werkelijk aantreft.

Speciaal voor de ‘Boek van de Maand’-blog heeft Latoya Morris 5 vragen beantwoord over haar Young Adult Nooit Gedacht. Je leest ze hieronder:

Als je Nooit Gedacht in vijf woorden moet omschrijven, welke zouden dat dan zijn?

Dat kan ik in minder dan 5 woorden: Peter Pan 2.0 🙂

Wat was, naast het sprookje Peter Pan, jouw inspiratie voor Nooit Gedacht?

Nou, dit hele verhaal is uit het originele boek van Barrie voortgekomen, maar ik ben een grote Trekkie en heb me voor het SF-gedeelte dan ook een beetje laten inspireren door Star Trek 😉

Wat vond je het leukste aan het schrijven van Nooit Gedacht?

Peter Pan is een van mijn favoriete sprookjes en ik heb mij altijd proberen voor te stellen hoe het zou zijn als hij toch volwassen was geworden. Dat vond ik een heel interessant en ook romantisch idee, want er ontluikt in het oorspronkelijke verhaal wel iets tussen hem en Wendy, maar dat is toch grotendeels vanuit haar, omdat zij al veel eerder volwassen aan het worden was dan hij. Mix daar wat SF-elementjes bij en je komt uit bij een soort van Peter Pan 2.0 uit, een paar eeuwen later…

Is Peter Pan jouw favoriete sprookje? Zo ja, waarom? Zo nee, is er een ander sprookje dat jouw hart gestolen heeft?

Een van mijn favorieten inderdaad, naast De kleine zeemeermin. Gewoon het hele concept van een jongen die als baby door zijn ouders is achtergelaten in een park in Londen en dan wordt meegenomen door feeën en op een wonderlijk eiland met piraten en zeemeerminnen terechtkomt, sprookjesachtiger kan bijna niet. 

Met welk personage uit Nooit Gedacht zou je wel een dagje door willen brengen en wat zouden jullie dan gaan doen?

Dat is een lastige, want als ik degene zou kiezen die ik het liefst wil kiezen, verklap ik misschien te veel van het boek, dus die laten we even in het midden. Ik kan alleen zeggen dat het een zeer interessant en ook gecompliceerd personage is…

Heb jij al een boek van Latoya Morris gelezen? En ben je van plan om Nooit Gedacht te lezen?

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.