Boek van de Maand, Boeken

Boek van de Maand: April 2021

Elke maand staat er op Magic of Books een nieuw verschenen boek, van een Nederlandse of Vlaamse auteur, centraal. Deze maand is dat In Het Duister van Tamara Arts, verschenen bij uitgeverij Hamley Books. In Het Duister is het debuut van Tamara Arts bij Hamley Books! Voor deze blog heeft Tamara Arts een vijftal vragen beantwoord. Hierdoor kom je erachter wat zij het moeilijkste vond aan het schrijven van In Het Duister en op welk personage zij zelf het meeste lijkt.

Misschien kende je Tamara Arts al van haar boekenblog waarop ze regelmatig recensies deelde, Sleepingbooksnl. Maar nu is haar grote droom uitgekomen! Haar debuut, In Het Duister, is op 18 maart 2021 verschenen. Hoe tof is dat?! Om dit te vieren is In Het Duister in april het Boek van de Maand op Magic of Books. Lees snel verder om erachter te komen waar In Het Duister over gaat!

Synopsis In Het Duister

Vijf vrienden brengen hun zomervakantie door in de Ardennen, waar een van hen een huis heeft geërfd. Zodra ze daar arriveren, loopt niets zoals gepland. Een storm dwingt hen om binnen te blijven. Steeds meer onverklaarbare, lugubere gebeurtenissen doen zich voor. Bovendien dreigt hun vriendschap door overspel uiteen te vallen. Ze voelen zich niet meer veilig, want zijn ze wel de enigen in het huis? Langzaam ontrafelt zich een duister geheim.

Wat was jouw inspiratie voor het schrijven van In Het Duister?

Om eerlijk te zijn, waren dat alle nachtmerries die ik heb en mijn grootste angsten. Ik kan echt niet tegen horrorfilms en ik word al snel bang als ik ’s avonds alleen thuis ben en er een geluid is dat ik niet kan plaatsen.

Als je In Het Duister in vijf woorden moest omschrijven, welke zouden dat dan zijn?

Duister, paranormaal, mysterie, vriendschap en huiveringwekkend.

Wat vond je het leukste aan het schrijven van In Het Duister?

Het schrijven van de eerste versie vond ik het leukst. Dat is namelijk een ‘braindump’ waarin ik alles eruit laat vloeien zonder er te hard over te moeten nadenken.

Op welk personage uit In Het Duister lijk jij zelf het meeste?

Er zit het meeste van mezelf in Lea. Mijn vriend en familieleden hadden dat ook al opgemerkt hahah! Ik ben zelf ook gevoelig en perfectionistisch. 

Wat vond je het moeilijkste aan het schrijven van In Het Duister?

Het moeilijkste vind ik altijd de redactiefase. Het is ontzettend mooi om te zien hoe je verhaal steeds beter wordt en tot leven komt, maar nadat ik mijn eigen woorden (het hele manuscript) tien keer gelezen had, kon ik mijn laptop wel uit het raam gooien.

Ga jij In Het Duister van Tamara Arts lezen?

Tagged , , ,

1 thought on “Boek van de Maand: April 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.