Boeken

3 tips voor de Kinderboekenweek 2020 ‘En toen?’

Morgen begint de Kinderboekenweek en dat vind ik altijd zo een ontzettend leuke periode! Dit jaar is het thema ‘En toen?’. Van 30 september tot 11 oktober gaan we terug in de tijd en zal de geschiedenis centraal staan. Onlangs heb ik 3 ontzettend leuke, mooie en leerzame kinderboeken gelezen die perfect bij het thema van de Kinderboekenweek aansluiten. In deze blog vertel ik je meer over!

En de wereld zei ja – Kaia Dahle Nyhus

De eerste tip is En de wereld zei ja van Kaia Dahle Nyhus! Dit is een prentenboek over het ontstaan van de wereld voor de kleine kindjes. In hele begrijpelijke taal, en samen met fijne illustraties, wordt er uitgelegd hoe alles wat op de aarde leeft is ontstaan. Dus ook de mens. En de mens blijft zich steeds verder ontwikkelen, helaas gaat dit ook weleens ten koste van de aarde. En de wereld zei ja laat duidelijk zien dat deze ontwikkeling een prijs heeft. Een erg interessant en leerzaam prentenboek die in de Kinderboekenweek niet mag ontbreken.

Hoe alles begon – Bouwine Bergsma & Adriaan Bijloo

Is jouw kindje al iets ouder, een jaar of 9? Dan zou ik Hoe alles begon – van oerflits tot nu, geschreven door Bouwine Bergsma en geïllustreerd door Adriaan Bijloo, aanraden! Ook in dit boek leer je van alles over het ontstaan van de wereld, maar dan op een iets wetenschappelijkere manier. Alles komt aan bod in de tijdlijn van maar liefst 13,8 miljard jaar. Niks blijft onbesproken; van het ontstaan van bacteriën tot de oermens en we krijgen ook een kijkje in de toekomst. De mooie illustraties maken het boek helemaal af!

De Erfenis van Graaf Wolf en zes andere Middeleeuwse vertelsels – Patrick Leijte

Mocht je het ontstaan van de aarde misschien iets minder interessant vinden of misschien weet je er alles van af? Ga dan voor De Erfenis van Graaf Wolf en zes andere Middeleeuwse vertelsels van Patrick Leijte! Hierin vind je maar liefst 7 verschillende verhalen uit de tijd van de Middeleeuwen (gebaseerd op waargebeurde feiten). Door de ouderwetse schrijfstijl voelt het aan alsof je echt even mee terug in de tijd wordt genomen. Tijdens het lezen van de mooie verhalen over ridders, schildknapen en koningen leer je ook nog eens hele mooie boodschappen. Mijn favoriet was het zesde verhaal ‘De gave van Gijsberth’, waarin de natuur centraal staat!

Heb jij nog een leuke tip voor het thema van de Kinderboekenweek 2020? Laat het mij hieronder in de reacties weten!

Tagged , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.